Puzzle Blog



Súťaž v skladaní DINO puzzle

Súťaže v skladaní puzzle sú po pár rokoch späť. Ani vy ste sa nevedeli dočkať pokračovania puzzle olympiád? Tento krát sme sa rozhodli zorganizovať sériu menších súťaží. Prvú sa nám podarilo dohodnúť spolupráci s Mystery pubom v Bratislave. Na súťaži sa skladali 500 dielikové puzzle od českého výrobcu DINO, ktorý bol sponzorom tejto akcie.

Read more





10 tipov ako poskladať (každé?) puzzle - 1. časť

Existuje viacero ľudí, ktorí pri pohľade na 1000 a viac dielikové puzzle tvrdia, že nie je možné ich poskladať. Skladanie takýchto puzzle považujú za neprekonateľnú výzvu a zároveň si nájdu množstvo prekážok, prečo to nie je možné. V tomto blogu by som im rád ukázal opak!

Read more



Prehľad puzzle noviniek: august 2021

To, akým spôsobom ovplyvňujú ročné obdobia naše záľuby, je fascinujúce. Najteplejšie mesiace v roku nie sú len časom siahnutia po iných činnostiach, ale sú aj obdobím, kedy je noviniek puzzle o čosi menej. Zdá sa, že každý z nás si potrebuje trochu oddýchnuť. Júl priniesol v puzzle-mania.sk „iba“ 60 nových vzorov. August ich však priniesol dvakrát viac, čo nám pripomína, že sezóna opäť začína.

Read more





Ste milovník puzzle a vášnivý čitateľ? Ako môžu audioknihy spríjemniť skladanie puzzle?

Hovorí sa, že puzzle sú jedným zo spôsobov, ako zabíjať čas a nudu. Je zaujímavé, že niekto to vníma ako „návnadu“ umožňujúcu uniknúť z každodennej reality a zhonu, a niekto naopak ako stratu času, pretože za dôležité v živote pokladá prácu a napredovanie. Dnes by som vás chcel preto upozorniť na jednu z možností, ktorá umožňuje únik, ale aj napredovanie.

Read more



Puzzle novinky: máj 2021

Na nedostatok nových návrhov sa nadšenci puzzle sťažovať nemusia. Keď som sa zameral na to, koľko nových motívov prišlo do puzzlemania.sk, s prekvapením som zistil, že každý mesiac ich bolo niekoľko desiatok až stoviek! Skutočne je z čoho si vyberať aj napriek tomu, že nie vždy je čas sledovať pribúdajúce novinky. A to je dôvod, prečo som sa rozhodol raz za mesiac uverejniť krátke zhrnutie desiatich najzaujímavejších puzzle, ktoré sa v obchode objavili. Samozrejme, ide o subjektívny zoznam, a preto stojí za to, aby ste navštívili našu webovú stránku, kde nájdete všetky druhy puzzle.

Read more





5 dôvodov, pre ktoré sa oplatí skladať puzzle

Ak hľadáte zábavu, pri ktorej rozhýbete svoje mozgové závity, puzzle sú pre vás to pravé. Skladanie menších či väčších puzzle dielikov, ktoré spoločne vytvoria jedinečný obraz, je naozaj unikátne strávený čas. Čas, počas ktorého môžete samy vypnúť alebo práve naopak, čas, ktorý môžete stráviť s deťmi, rodinou či priateľmi. Stačí ak si pripravíte malé občerstvenie, dobré svetlo, dostatočne veľké miesto a už len hor sa do skladania.

Read more



Clementoni: Impossible Puzzle!

Kto už mal osobnú skúsenosť s kolekciou „Impossible Puzzle“ od firmy Clementoni? V obchodoch ste možno videli obrázok, ktorý vám pripomínal v každom centimetri jeden a ten istý vzor a v duchu ste si položili otázku: „Čo je to za vtip?!“ V strede obrázka sa na vás usmievajú hlavné hrdinky z filmu Ľadové kráľovstvo, ktoré obklopujú škeriace sa hlavy snežného Olafa.

Read more



Schmidt 2000 dielikov – Disney Moments

Puzzle Disney Moments -Schmidt 2000 dielikov –sú skutočne zberateľskou položkou. Aj keď sme zatiaľ neposkladali žiadenu z 1 000 dielikových puzzle zo zbierky Disney (Schmidt), možno tie puzzle považovať za „obal“ pre dvanásť puzzle vrátane najslávnejších detských príbehov, ako sú: Popoluška, Kniha džungle, Malá morská víla, Rapunzel, Kráska a zviera, Bambi, 101 dalmatíncov, Snehulienka a 7 trpaslíkov, Peter Pan, Mickey a Minnie Mouse. Tieto puzzle obsahujú šestnásť scén, štyri s Mickey a Minnie Mouse, ktoré sú v rohoch puzzle. Nachádzajú sa tu aj štyri nové scény, ktoré sa nenachádzajú v predchádzajúcich puzzle, ako sú: Alica v ríši divov, Lion King, Dumbo Elephant a Alladin.

Read more



Prečo skladať puzzle

Skladanie puzzle je kognitívna (poznávacia) činnosť, v ktorej zohráva úlohu: vnímanie, konštrukčná prax, mentálna rotácia, rýchlosť spracovania, flexibilita, pracovná pamäť, uvažovanie, epizodická pamäť

Read more



Art Puzzle - Heidy

Jedinečné ART puzzle z Turecka. Vyskúšajte si poskladať puzzle od nového výrobcu z Turecka a neoľutujete. Super ceny a široká ponuka puzzle od klasických až po jedinečné puzzle s hodinami, zrkadlom s úžasnou vôńou kávy, kvetov alebo krásne drevené puzzle balené v krabičke vhodné ako darček.

Read more



METAL EARTH 3D Puzzle

Vzrušujúca výzva, zážitok pri skladaní a úžasný výsledok - to sú 3D puzzle METAL EARTH !! 3D puzzle vyrobené z ocele – SILVER EDITION.

Stavba 3D puzzle METAL EARTH vyžaduje trpezlivosť a šikovné ruky. Autentický vzhľad 3D puzzle METAL EARTH je dosiahnutí vďaka detailnému laserovému gravírovaniu. Kovové modely Metal Earth sú jedinečné a zaslúžia si aj unikátne vystavenie.

Read more



3D puzzle predmety RAVENSBURGER

Ďalšie praktické predmety vo forme 3D sa stanú skvelým darčekom na každú príležitosť. Špeciálne zakrivené dieliky, ktoré do seba presne zapadnú na svoje miesto, vytvoria kúzelný stojan, box či vázu. Dieliky su vyrobené z pevného plastu a zaručujú vynikajúcu stabilitu, bez nutnosti lepenia. 3D puzzle môžte skladať podľa motívu / ťažšia varianta/ alebo podľa očíslovaných dielikov na zadnej strane.

Read more



Doterajšie puzzle olympiády

Puzzle olympiády sa konajú každý rok v OC Galéria Košice. Výťažok z každej súťaže putuje neziskovej organizácii Svetielko pomoci, ktorá pomáha onkologicky chorým deťom. Väčšinou súťaži 100 súťažiacich v dvojčlenných tímoch, pričom všetci skladajú rovnaké puzzle.

Read more



Najväčšie puzzle na svete v roku 2017

Potvrdené Guinnessovou knihou rekordov: "Nezabudnuteľné Disney okamihy" od firmy Ravensburger sú najväčšie puzzle na svete. Tieto komerčne dostupné puzzle s viac ako 40 000 dielikmi sú najväčšie a to ako v počte dielikov tak aj veľkosťou povrchu.

Read more